Kad ohrabrite ljude i ukažete im poverenje,a oni počinju da veruju da mogu da uspeju u životu, ovaj ili onaj uspeh zavisi sta je kome uspeh,uskoro dolaze do raskrsnice u životu.Kad jednom ili dva puta ne uspeju a to će se sigurno desiti jer je neuspeh sastavni deo života-imaju dve mogućnosti,da odustanu ili nastave dalje.
Neki su žilavi,uporni i spremni su da nastave da i dalje pokušavaju da bi došli do cilja odnosno da bi uspeli čak i kad ne vide neposredan napredak.Ali drugi nisu toliko uporni.Neki će se slomiti na prvi znak poteškoće.Da bi smo pomogli takvim ljudima podstaknuli ih i nadahnuli,potrebno je da im i dalje pokazujemo da i dalje verujemo u njih,čak i onda kada čine greške(normalno treba im ukazati na greške) ili rade nešto loše, nikada ne treba da gubimo veru u njih.
Jedan od načina takođe je da pričamo ljudima o našim sopstvenim teškoćama i traumama.
Ako ste uspešni ili imate dosta uspeha  neki ljudi će misliti da ste oduvek bili takvi ako ste sada takvi.Pokažite im da ste i vi imali promašaje,pravili greške,petljali i mutljali.
Pokažite ljudima da je uspeh putovanje a ne odredište,
Kad spoznaju da ste i vi činili greške a ipak da ste postigli uspeh,shvatiće da je uredu pogrešiti i da je svakom živom biću dozvoljeno pravi greške,ali po meni je glupo praviti iste greške dva puta u životu baš glupo.
Kad to vide i shvate da ste pogrešivi njihovo samopouzdanje ostaće neokrnjeno i imaće više vere u sebe.
Puko saznanje da je neuspeh deo napredovanja u životu i sastavni deo života nije dovoljno potrebno je da verujemo da to možemo da učinimo.
Ko imamo tu želju da pobedimo već smo postigli pola uspeha,a ako nemamo tu želju postigli smo uspešno pola neuspeha........